welk werk past bij mij? Start niet achteraan maar vooraan met zoeken!

July 15, 2024

Hoe kom ik er achter welk werk bij mij past?

coaching

Wat ik heel veel zie en hoor, is dat mensen, zodra ze het niet meer naar hun zin hebben op het werk, zich storten op de vacaturesites.
Op zoek naar een nieuwe baan. Een baan die wél leuk is.

En het is heel logisch dat je dat doet, want je zoekt nou eenmaal ander werk. Maar waar zoek je dan precies naar? Naar dat wat je altijd gedaan hebt? Bij een andere werkgever waar het hopelijk beter is?
Of naar die functie die jouw vriendin heeft en die wel leuk klinkt?
Of naar iets waarvan je altijd al gedacht hebt, dat wil ik nog een keer worden?

Laat de vacaturesites links liggen

Vaak zijn de vacaturesites enorm overweldigend en zie je na korte tijd door de bomen het bos niet meer. Alles lijkt op elkaar. En je weet al lang niet meer waar je nou eigenlijk naar op zoek bent. En dus sluit je de site maar weer. Om over een aantal dagen/weken/maanden precies hetzelfde opnieuw te gaan doen.

Herkenbaar?

Start niet achteraan maar vooraan

In de 10 jaar dat ik inmiddels loopbaancoach en werkgelukdeskundige ben, geef ik steeds terug om niet achteraan te beginnen in jouw zoektocht naar werkgeluk, maar vóóraan.
En wat ik daarmee bedoel is; ga eerst jezelf ontdekken voordat je gaat kijken naar welk werk er bij jou past.

Leer jezelf (opnieuw) goed kennen. Ga op onderzoek uit.

Wat vind ik eigenlijk echt leuk? Wat geeft mij energie? Waar word ik blij van als ik het mag doen?

Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn talenten? Wat van mijzelf zet ik graag in? Wat waarderen anderen aan mij?

Wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn waarden? Wat is mijn kern? Wat verwacht ik van anderen?

Ontdek eerst jezelf, om werkgeluk te ontdekken

Pas als jij jezelf goed kent, kun je de stap maken naar welk werk daar bij past. Pas dan kun je ontdekken wat jij nodig hebt om werkgeluk te ervaren en werk te doen waar je blij van wordt.


Vind je dit lastig? Download onze checklist. Hierin staan de stappen naar werkgeluk nog eens uitgebreid beschreven. Door de stappen te doorlopen leer je precies wáár je naar op zoek bent.
Want als je weet welke functie je zoekt, bij welke werkgever, wat je van die werkomgeving verwacht, welke talenten je van jezelf in wilt zetten en hoe en in wat voor rol je dat wilt doen. Hoe zou je dan naar vacatures kijken?

De checklist is voortgekomen uit al mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar.
Die checklist is een basis. Een start om mee te beginnen als je geen plezier meer hebt in je werk en zélf de stappen wilt zetten naar meer werkgeluk. In onze coachtrajecten en 100 dagen programma leer je nog véél meer stappen kennen én helpen wij jou bij het zetten van die stappen.


Ik kan nog zo ontzettend veel meer vertellen en delen over het ontdekken van jouw werkgeluk. En dat is ook precies waar mijn passie zit. Ik wil zo veel mogelijk mensen werkgelukkig maken en sámen werken aan werkgeluk.
Ik hoop ontzettend dat je mij weet te vinden als je meer wilt weten, vragen hebt, of gewoon eens wilt kletsen over jouw werk(geluk). Volg mij op Instagram of stuur gewoon eens een berichtje!

Comments:

Reply...

Give yours:

let's
connect

on Instagram &

 LinkedIn 

@Feel.Good.at.Work.instagram

@MariekeMulder.LinkedIn