June 18, 2024

De week van het werkgeluk 2024 komt er aan!

werkgeluk

Van 23 tot 27 september 2024 is het weer de week van het werkgeluk. De week waarop werkgeluk bij veel organisaties hoog op de agenda staat.

Wat is de week van het werkgeluk?

De Week van het Werkgeluk is een inmiddels jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op het bevorderen van werkgeluk en het welzijn van medewerkers op de werkplek. Het doel van deze week is om organisaties en medewerkers bewust te maken van het belang van werkgeluk en om handvatten te bieden om dit te verbeteren. En als je kijkt naar de cijfers van wat werkgeluk kan opleveren, dan kan je daar wat ons betreft niet snel genoeg mee beginnen ; ), maar daarover later meer.

Tijdens deze week worden er door diverse organisaties en ín diverse organisaties activiteiten, workshops, trainingen, kennissessies en lezingen georganiseerd rondom thema’s die direct in verbinding staan met werkgeluk, zoals werkplezier, werkdruk, werk-privé balans en loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Want werkgeluk is veelomvattend en gaat om het totaal van hoe de medewerker dit beleefd.

Waarom werkgeluk?

Diverse onderzoeken laten zien dat door te investeren in werkgeluk je niet alleen een prettige werkomgeving creëert maar je ook inzet op betere resultaten. 
Want gelukkige medewerkers leiden tot betere prestaties. 
Ze zijn meer betrokken, gemotiveerder en innovatiever. 
Er is in werkgelukkige organisaties minder verloop, minder verzuim, meer productiviteit, én meer winst. 
Daarnaast hebben gelukkige medewerkers meer energie, zijn ze gelukkiger met hun leven en werk, zijn ze meer tevreden en leveren ze een hogere bijdrage. 

De huidige manier waarop we kijken naar en omgaan met werk vraagt om het centraal zetten van de mens in de organisatie. Zij zijn het belangrijkste kapitaal. Ons uitgangspunt is écht; de medewerker op één in de organisatie!
Én medewerkers hebben daarnaast ook gewoonweg meer behoefte aan werkgeluk. 

Hoe werk je aan werkgeluk?

Hoe doe je dat dan werken aan werkgeluk? Werkgeluk is het totaal aan “uitkomsten” van de cultuur in de organisatie + de medewerkersbeleving. Dus dat wat er is en gewoonte is geworden samen met hoe de medewerker daar naar kijkt en ervaart.

Wij werken vanuit Feel good at Work met het werkgelukmodel, waarbij we aandacht hebben voor 5 factoren: Inspireren, Zorgen, Ontwikkelen, Waarderen en Vieren. Deze 5 factoren bepalen de cultuur in de organisatie. Hoe je dit invult en hiermee om gaat, bepaalt hoe jouw medewerkers dit beleven.

En dit is toepasbaar voor alle lagen; de individu, het team én de organisatie. Op basis van dit model coachen wij de individuele medewerker, trainen we het team en/of de leidinggevende én adviseren we de organisatie.

Wat doen wij tijdens de week van het werkgeluk?

Tijdens de week van het werkgeluk zetten ook wij extra in op werkgeluk!

Zo starten we op maandag 23 september voor de 4e keer met onze online loopbaanacademie, waarin wij individuele medewerkers in 100 dagen trainen en coachen naar meer werkgeluk.

Op dinsdag 24 september organiseren we een live kennissessie voor leidinggevenden en HR, over leiding geven en organiseren van werkgeluk. Wil je daar meer over weten, stuur ons een bericht, dan delen we de informatie graag met je! Hier lees je alvast hoe zo’n bijeenkomst er uit kan zien.

Ook bieden we kaartensets ter ondersteuning van jullie week van het werkgeluk.

En zijn er diverse incompagnie mogelijkheden, afhankelijk van jullie wensen. We komen graag in contact om mee te denken.

En natuurlijk ben je ook buiten de week van het werkgeluk om, welkom voor meer werkgeluk!

Comments:

Reply...

Give yours:

let's
connect

on Instagram &

 LinkedIn 

@Feel.Good.at.Work.instagram

@MariekeMulder.LinkedIn