een goede onboarding zorgt voor de juiste employee experience

January 18, 2024

Je droombaan wacht niet op jou: Neem zélf de regie met loopbaancoaching

coaching

Als je ‘savonds naar bed gaat beheerst het je gedachten al; morgen móet ik weer. ‘Sochtends kom je met datzelfde gevoel je bed weer uit “bah, ik heb zóóó geen zin om te gaan werken” Je gaat. Omdat het moet. Omdat werk nou eenmaal werk is. Omdat het er bij hoort. En ach, er is overal wel wat.

Je sleept jezelf er wel doorheen. Want dat doe je al een paar jaar. En t valt ook wel weer mee. Zo erg is het nou óók weer niet. Je hebt jezelf voorgenomen dat je het nog wel een tijdje vol houdt.

Als de kinderen straks wat ouder zijn ga je wel eens om je heen kijken. Dán is er ruimte om te kijken naar wat je nog meer zou willen of kunnen. Dán heb je meer tijd en energie er voor.

Of als je man wat langer in zijn nieuwe baan zit. Want dan is er wat meer zekerheid.

Of als die leidinggevende weg gaat. Want misschien komt er wel een nieuwe waardoor het een stuk leuker wordt.

Of…

Of…

Of…

En ondertussen ga jij gewóón door. Zonder energie naar je werk toe. En met nóg minder weer naar huis.

Het allerliefst stap je nú in een nieuwe baan. Gewoon zo, vanuit het niks. Zonder die ellenlange sollicitatieperiode. Zonder vacatures zoeken. Zonder die onrust. Zonder die twijfel en onzekerheid die dat met zich mee brengt. Het liefst is er iemand die jou belt en zomaar van uit het niets zegt; joh, ik weet van jouw dromen en wensen, ik wéét dat je wat anders wilt en dat je in andere dingen goed bent. Ik heb dé perfecte baan voor jou!

De realiteit van wachten op die droombaan

Wat ga jij doen? Blijven zitten waar je zit? Elke dag met dat baalgevoel naar je werk toe? Hopen op dat telefoontje vanuit het niets met jouw droombaan? Die toch niet komt.

Want ja, hoe groot is die kans? Als jij je er niet eerder over hebt uitgesproken. Als jij er nóóit wat over hebt gedeeld. Als niemand wéét van die dromen. En niemand weet wat jij eigenlijk allemaal kunt. En wilt. En je het eigenlijk zélf niet eens weet?

Of ga je zelf actie ondernemen? Ga jij die stap zetten naar die droombaan? Onderzoeken en ontdekken wat dat eigenlijk is. Hoe dat er uit moet zien. En hoe en waar je dat gaat vinden?

Loopbaancoaching kan jou hierbij helpen. Weten hoe? Wij bieden diverse trajecten aan. Zelfstandig 100 dagen aan de slag met de video’s en opdrachten van de academie? of liever een half jaar lang 1-op-1 coaching? Weet je niet wat past? Neem even contact met ons op!

Comments:

Reply...

Give yours:

let's
connect

on Instagram &

 LinkedIn 

@Feel.Good.at.Work.instagram

@MariekeMulder.LinkedIn