werkgeluk

October 20, 2023

Op zoek naar werkgeluk? 5 tips om jouw werkgeluk snel te vergroten.

werkgeluk

Ons werk vormt een belangrijk deel van ons leven. Hoe we ons in totaliteit voelen, ons levensgeluk, is dan ook sterk verbonden met hoe we ons voelen op de werkvloer.

En hoewel werkgeluk soms als hype of modewoord wordt gezien, is het dat zeker niet.

Werkgeluk ervaren bestaat uit meerdere onderdelen en is, op basis van deze onderdelen, voor iedereen anders. Het gaat nu te ver om dit uitgebreid te beschrijven, zelf werken we hiervoor altijd met het feel good – model. Daarbij is er aandacht voor de 5 pijlers; Inspireren, Zorgen, Ontwikkelen, Waarderen en Vieren.

Op basis van deze vijf pijlers geven we in deze blog 5 tips om snel meer werkgeluk te bereiken.

  1. Inspireren. Vind betekenis in je werk: Werk wordt veel bevredigender en voelt zinvoller wanneer je de diepere betekenis en het doel erin kunt ontdekken. Achterhaal de missie en doelstellingen van de organisatie waar je werkt en probeer te begrijpen hoe jouw taken en werkzaamheden daaraan bijdragen. Als je deze verbinding kunt maken, zul je je werk als zinvoller ervaren. Dit is natuurlijk in de ene functie makkelijker dan in de andere. Maar probeer hem te vinden of ga er over in gesprek met jouw leidinggevende bijvoorbeeld.
  2. Waarderen. Deel complimenten uit en bevorder een positieve werkomgeving. Waardering naar elkaar en een positieve werkomgeving is essentieel om werkgeluk te ervaren. Investeer in de relatie met jouw collega’s, toon waardering voor hun bijdragen, geef complimenten en werk samen om een goede sfeer te creëren. En weet; wat je geeft krijg je ook terug!
  3. Ontwikkelen. Ga voor persoonlijke ontwikkeling: Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen kan je werkgeluk echt vergroten. Blijf leren, ontwikkel nieuwe vaardigheden en zoek naar kansen voor professionele groei.
  4. Zorgen. Werk aan een gezonde werk-privébalans: Zorg ervoor dat je voldoende tijd besteedt aan je privéleven, je hobby’s en je ontspanning. Het behouden van een gezonde werk-privébalans is echt van groot belang voor je (psychisch) welzijn en je tevredenheid.
  5. Vieren: Vier de successen, groot én klein! Met elkaar successen vieren draagt bij aan het “samen” gevoel. Dit hoeven niet altijd alleen de grote successen te zijn. Juist het vieren van de kleine kan het werkgeluk vergroten. En breng hiervoor rituelen in. Dus hoe gaan jullie dit vanaf nu doen?

Dit zijn vijf tips om meer werkgeluk te ervaren. Er zijn er nog zoveel meer! Werkgeluk is een persoonlijke ervaring, dus het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

Wil je er eens over verder kletsen? Plan een afspraak in mijn agenda.

Comments:

Reply...

Give yours:

let's
connect

on Instagram &

 LinkedIn 

@Feel.Good.at.Work.instagram

@MariekeMulder.LinkedIn